jom join

Sunday, October 3, 2010

HARGA ROKOK





PETALING JAYA: Mulai Isnin ini, harga rokok dijangka meningkat sebanyak 70 sen bagi satu pek 20 batang rokok.
Menurut laporan media berbahasa Cina, semua pek 20 batang rokok yang dijual pada harga RM9.30 sekarang, akan berharga RM10 satu pek.
Menurut sumber, kenaikan harga sebanyak 70 sen itu ialah salah satu kenaikan harga tertinggi untuk rokok. Sebelum ini, kenaikan harga rokok adalah antara 10 sen hingga 30 sen.
Pek rokok bergred tinggi dijangka berharga RM14.
Sumber menjangkakan kenaikan harga itu akan menyebabkan jualan rokok menurun sebanyak 10 peratus.

 Elok sangat la tu.

p/s cubalah berhenti merokok ya..wakaka

8 comments:

  1. boikot rokok.....dem yoo....

    ReplyDelete
  2. jom ramai isap nusantara....idop rokok seludup....tp apsal rokok seludup pon naek harge??? kehkekhkekh

    ReplyDelete
  3. maybe tu nusantara yang xseludup.haha
    dia masuk pkai passport.wakaka

    ReplyDelete
  4. btul ker jualan rokok leh mnurun..
    for those yg isap okok, korang leh ke benti okok cmtu jer..erm..cam xcayer r klu leh..
    ase aku klu da jd habit tu mmg susa gak r nk stop..apepon gud lux 4 smokers~benti yerk!!

    ReplyDelete
  5. naek ler cmne pown..kalo da sangap tetap bli gak..kn??hihihihi

    ReplyDelete
  6. ya..owg tetap akan beli..sbb tu dorang xkisah naikkan harga..merungut kejap jew..pastu diam la.haha

    ReplyDelete
  7. salam ziarah..kite sokong pendapat tu..bukan ape dowang tu takde kesedaran pasal bende mcm ni..alasannya,aku dah hisap bende ni dah 10 tahun tak jadi ape pun..kalau dah terkena bru tengadah

    ReplyDelete